27. juli 2013

Mums - en lækker opskrift på ribssorbet....




Jeg fandt denne opskrift på ribssorbet her
Ribssorbet (ca 2 liter)
5-600 g ribs uden stilk
3 dl vand
200 g sukker
50 g glukosesirup
2 past. æggehvider
Sæt en kasserolle over med vandet og 200 g sukker, og sæt det på lavt blus, så det tager lang tid om at komme op at koge. Så bliver sukkeret opløst før gryden koger. Imens kan man ordne ribsene.
Blend ribsene, og tag en stålsi og si kernerne fra, det tager lidt tid, men det er rart med en is uden kerner, da de lige har den størrelse som kan sidde imellem tænderne. Stilles på køl.
Når sukkervandet koger, så lad det simre i 5 minutter, og sluk det så, og rør glukosesirupen i, og køl det ned.
Bland den kolde sirup med ribsen, og hæld det i en ismaskine og start den.
et par minutter før isen er færdig piskes æggehviderne stive, og blandes forsigtigt i isen imens den kører på maskinen. Når det er helt blandet sammen, tages isen op i beholdere, og stilles i fryseren til hærdning.
Er din ismaskine ikke en model man kan komme til imens den arbejder, så kan du tage isen ud, og røre det sammen med æggehviden i en skål, før du stiller den til hærdning.
Pga. æggehviden bliver der en ret stor mængde is, så er din ismaskine mindre, så kan du halvere opskriften, eller helt udelade æggehviderne, det giver en mere kompakt is med mere smag.ñ

1 kommentar: