3. juni 2012

Mange mange timers arbejde med et godt formål....

Jeg har brugt mindst 200 ulønnede arbejdstimer på at sy skønt børnetøj, som er blevet solgt på Ledreborg. Resten af kollektionen kom med til messen i Frederiksberg have i denne weekend. Overskuddet går til at berige dårligt stillede børns vilkår i Danmark.

I de seneste uger har jeg i min 5. klasse arbejdet med temaet "at hjælpe" i faget kristendom. Det har skabt en masse gode snakke, og mange elever har fået sat deres eget liv i perspektiv. Skal vi gøre noget for andre, hvorfor skulle vi evt. hjælpe "vores næste"?, har vi et ansvar for andre?, skal vi hjælpe vores nærmeste, fremfor dem ud i den store verden? - ja det er blot nogle af de spørgsmål der er blevet diskuteret. Vi talte om, at vi som mennesker jo altid er mere eller mindre egoistiske, Jeg forklarede, at jeg jo selv dybest set selv var temmelig egoistisk - jeg har jo fx en, som bil jeg kunne sælge og dernæst kunne jeg give pengene til fattige i Afrika. En pige udbryder forfærdet "Jamen Gitte, du kan jo ikke undværre din bil"..... Jeg behøvede kun at stille spørgsmålet "hvad er mest vigtigt - at jeg har en bil, eller at 5 fattige børn overlever".

Selvom jeg jo ikke sælger jeg min bil, forsøger jeg trods alt at hjælpe. Denne gang blev det indenfor Danmarks grænser.

 

1 kommentar:

  1. Har da vist ikke fået læst med her længe - vidst slet ikke alt det du har gang i af smukke ting, både bag maskinen og med dine projekter. Hvor er det en smuk tanke I har gang i. Hatten af for det !

    Selv støtter jeg med penge diverse formål. Det er hvad overskuddet rækker til for tiden. Og super fede ting du har med på dine/jeres markeder. Åhh ville gerne have haft tid til at kigge forbi. God dag :-)

    SvarSlet