1. august 2016

Prambanan - Indonesien største hinduistiske tempelkompleks - som også er Javas største tempelkompleks, Indonesien største hindukompleks..

Boroburdur, jeeptur ved vulkanen og til sidst tempelkomplekset Prambanan...  Endnu en stor oplevelse... tænk at man nå så meget på 1 dag...

Det enorme kompleks består af flere stentempler. Det højeste er tilegnet Shiva. Ligesom andre gamle vidundere i verden, blev denne enorme tempel sammensatte helt glemt i hundreder af år, og der var et jordskælv i det 16. århundrede, som forårsagede de fleste af templerne til at kollapse. Det blev opdaget i 1811 af en britisk mand, 900 år efter, det var blevet opgivet. På det tidspunkt de hollandske kolonister og javanesisk lokale tog mange skulpturer og andre stykker til at bruge som dekoration eller konstruktionsmateriale i deres hjem! På grund af den massive plyndringer, der fortsatte i de næste 100 år, har det været vanskeligt at rekonstruere det, så sitet indeholder talrige stykker af de hundredvis af tidligere strukturer bare liggende i bunker. Desværre, hvad der er tilbage af templet forbindelse blev stærkt beskadiget igen i jordskælvet i 2006, minder os om, at på trods af den magt og kunstneriske evne til dem, der byggede templerne, de er altid prisgivet naturen.

Jeg kan ikke undgå at tænke, at Indonesien på mange måder er unik. For selvom befolkningen  idag overvejende er muslimer, så lever religionerne tilsyneladende side om side - og tænk hvis al strid og had forbundet med religiøs overbevisning forsvandt med et trylleslag... Tankevækkende, at "hvis bare" alle menneskers mindset var indrettet med accept og respekt for forskellighed.... I keep on dreaming...

 Mine skønne unger........Nyhederne - DR


Tusind år gammelt tempel i ruiner efter skælv

Det verdensberømte tempelkompleks Prambanan på den indonesiske ø Java har lidt alvorlig skade under det kraftige jordskælv natten til i går. - Det vil tage måneder at få overblik over skadernes omfang, siger en arkæolog. De fine, tunge ornamenter fra Prambanan styrtede til jorden under skælvet. (Foto: ROSLAN RAHMAN © Scanpix)

Det verdensberømte tempelkompleks Prambanan på den indonesiske ø Java har lidt alvorlig skade under det kraftige jordskælv natten til i går.
PRAMBANAN 
Fint udskårne relieffer er styrtet ned og gået i tusind stykker, og dermed er års arbejde med at restaurere dem gået tabt.
- Det vil tage måneder at få et fuldstændigt overblik over skadernes omfang, siger Agus Waluyo, chef for Jogjakarta arkæologiske konserveringsinstitut til nyhedsbureauet AP.

Verdensarv

Tempelkomplekset Prambanan, der blev bygget helt tilbage i 800-tallet er af FN udnævnt til at være verdensarv. Kort efter konstruktionen af de hinduistiske templer blev de - uvist af hvilken årsag - forladt. De forfaldt og blev snart efter dækket af tyk jungle.
De blev fundet i det 18. århundrede af de hollandske koloniherrer, som begyndte at rekonstruere dem i 1918. Arbejdet var færdigt i 1952.
Komplekset vil være lukket for offentligheden indtil arkæologerne får fastslået, om jordskælvet også har ødelagt fundamentet.
Templerne, som ligger tæt på den gamle by Jogjakarta, tiltækker flere end en million turister om året.
Solnedgangen over Indonesien set fra templerne betegnes ofte som feriens højdepunkt af alverdens turister.

3.800 døde

Foreløbige opgørelser viser, at 3.800 mennesker har mistet livet efter jordskælvet, der målte 6,2 richter.
Indonesiens socialministerium havde tidligere på dagen offentliggjort dødstallet til næsten 4.300, men har nu nedjusteret det.
Røde Kors vurderer, at 200.000 er blevet hjemløse efter skælvet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar