28. september 2011

Æbler... mums

Har lige nydt lidt af min hjemmelavede æblesirup med vanilje ovenpå en cremet græsk yoghurt.
Den er lavet af en liter friskpresset æblemost (40 æbler), rigtig meget rørsukker (625g) og en vaniljestang. Kogt ind til en lækker fed smagsfuld sirup.



Jeg har i år været flittig til at lave æblegrød, alle 4 unger elsker det og ja, det gør jeg faktisk også selv.


Det tager lidt over en halv time og 40 æbler at lave 1 liter frisk æblemost, den smager dejligt og er jo supersund i begrænsede mængder. Der er selvfølgelig ikke tilsat sukker, men der er jo masser af frugtsukker i mosten. Skal vist have lavet en ny portion i eftermiddag sammen med vores store pige på 11.

3 kommentarer:

  1. Hvor lang tid lader du sirupen koge ind?

    SvarSlet
  2. Den kogte faktisk temmelig længe, måske en times tid, den bliver mørkere, kraftigere i smagen og pludselig er den der. Man kan komme lidt af væsken på bagsiden af en ske og se om dråben er tyk som sirup, når den løber.
    God fornøjelse... Har du æbler i haven?

    SvarSlet
  3. He he.. nej det har jeg ikke, det er et helt nyt hus så der er kun lige kommet græs og bunddække i år.

    SvarSlet