7. september 2011

Opskrift på nektarinmarmelade...

Det er sæson for de skønne nektariner, så jeg har lavet en opskrift til fri afbenyttelse, der kommer en opskrift senere på nektarinmarmelade med lakrids og chili.

Mamma-Kreas Nektarinmarmelade med vanilje og appelsin


5 store nektariner (ca. 1 kg)
3,5 dl vand
3,5 dl appelsinjuice
1 stang vanilje
75 g sukker
ca. 2 tsk. gelepulver til marmelade


1. Nektarinerne skylles, skæres i små tern og kommes i en gryde.
2. Tilsæt vand og appelsinjuice og bring det hele i kog
3. Tilsæt vaniljekornene og lad den tomme vaniljestang koge med.
4. Når frugtkødet er blevet meget mørt tilsættes sukker  - ca. 0,5 time
    (juster sukkermængden efter smag og behag)
5. Gelepulveret blandes i en lille smule sukker inden det tilsættes, der røres kraftigt   
    imens det tilsættes for at undgå klumper.
6. Marmeladen hældes på glas ( som er skyllet i kogende vand og atamon)

Velbekomme....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar