8. juli 2016

Bukit Lawang - hyggetur med batcave, edderkobber, frække aber og livet ved floden.

Tirsdag den 5. juli

Efter morgenmaden, der nok nærmere må betegnes som sen frokost, gik ungerne og jeg en fire timer lang tur på egen hånd. Vi var svedige og fik brugt kroppen godt, men det var sliddet værd.

På vej mod The Bat Cave, så vi en gummiplantage, en kæmpe bambus, dadelpalmer, ananasplanter med frisk ananas, træer med stjernefrugt og frodig jungle. Noah som elsker natur, var meget betaget, og han fandt da også adskillige forskellige nødder/frø på sin vej.
Vi så en abe stjæle fra en skraldespand, og et kæmpe firbensagtigt uhyre på mere end en halv meter løb forbi mig på et splitsekund og plumbede i et snasket vandhul. Hverken Camilla eller Noah nåede at se den, men de hørte trods alt mit hvin, og fik sig dermed deres egen oplevelse. 

Jeg havde langt fra forestillet mig at oplevelsen i flagermusgrotten ville være meget mere end, at vi gik ind i en stor, kølig og fugtig grotte fyldt med flagermus. Da jeg i virkeligheden bryder mig meget lidt om små flyvende mus i mørket … tjaa så var det mest for børnenes skyld, at vi begav os afsted med pandelygter

Men turen ind i grotten var smuk… vi måtte kravle op ad stejle klipper. Flere steder var der hul op igennem grotten, hvor man kunne se det frodige landskab. Inde i bunden af grotten hang flagermusene langt oppe, og vi var glade for vores lygter mørket. Guiden viste os, at grotten også var beboet af temmelig store edderkopper - den største var nok 10 cm i diameter. Et stort behåret tusindebensagtigt dyr gemte sig også på klippevæggen. Resten af turen forsøgte jeg at benægte deres tilstedeværelse i grotten, og at de måske var lidt farlige - for jeg måtte jævnligt støtte mig til væggene for at holde balancen…

Guiden spurgte om vi ville videre ind i grotten - very little space…. 
Vi klemte, krøb og kravlede gennem en meget smal gang gennem grotten, og vi blev belønnet med en naturskabt mørk overdækket terrasse med udsigt til den frodige jungle, der blot strakte sig opad… wauw.

Vi kravlede tilbage af den samme vej, og var så heldige at få et glimt af en lille orangutang, der hang i et træ et pænt stykke fra os.


Vi besluttede os for at tage en stikvej til en “New cave”  3 minutter fra stien. Vi fik øje på to aber 5-10 meter fra os. Vi stod helt stille, og var meget optagede. Ud af det blå sprang der pludseligt en stor flok aber frem - de larmede og svingede sig i trækronerne, alt imens de søgte ned mod grotten. Vi valgte et besøg i grotten fra, for at gå ind i en abebevogtet grotte uden guide, var lige en tand for spændende.

Vi gik istedet ned mod floden. Her fik vi øje på et firben (20-30 cm). Vi talte med en sød indonesisk familie, som udover at have en lille biks som solgte snacks og drikkevarer - også solgte benzin der var hældt på tomme vandflasker til scootere.Vi mødte flere frække aber, og Camilla løb og råbte “moaar”, da en hanabe hvæste og løb hen imod hende… en indoneser der så hendes reaktion, fik sig et rigtig godt grin…
Vi krydsede et par vakkelvorne hængebroer og så indonesernes liv ved floden udspille sig. Børn og voksne både badede og tog bad i floden. Andre vaskede tøj i floden og nogle hyggede sig i skyggen med socialt samvær.

Vi købte semidryed bananer, anderledes chips og friske clementiner i en lille biks. Fik mandens historie om det store ar på hans arm, som stammede fra et bid fra en cobraslange, at han kom til Bukit Lawang fra Borneo, og han bød os af de søde tørrede bananer.

Vi har haft en fantastisk dag i et stille og roligt tempo.

Nu har vi spist aftensmad i resturanten, hvor vi fik lidt akustisk guitar og en stor grøn cikade (tror jeg det er) satte sig ved vores bord. Kæmpestore smukke natsværmere op imod 15 cm i diameter sværmede rundt. 
Nu er vi vores hytte - lyden af jungledyr høres i det fjerne. Dagens billeder er hentet ind på computeren, og dagens indlæg er snart ved at være færdigt.


Taskerne er pakkede til morgensdagens trekkingtur med overnatning i junglen. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar