8. november 2011

Chitwan 8. november

Mens morgendisen stadig lå som en tyk tåge, ringede vores vækkeur.... Alle var meget spændte på (læs- lidt nervøse for) dagens første oplevelse. Efter morgenmaden skulle vi nemlig ud og sejle kano og måske se krokodiller... Kanoen var lang, meget smal og der blev sat små stole ned i bunden. Da alle var ombord, var der kun 15 cm fra kanoens kant og ned til vandoverfladen. Fra en af de andre kanoer, der sejlede på floden, hørte jeg guiden sige: "at krokodillerne lå og ventede på "contineltal breakfast".....":0)
Børnene var nøje instrueret i at fingrene skulle holdes indeni båden, og at de skulle sidde stille og selvom båden gyngede lidt, var ingen på noget tidspunkt i fare. Vi nød alle stilheden og synet af regnskoven indhyllet i morgendis. Vi så en del fugle på den ca. 30 min lange tur - storke, påfugle og andre flotte farverige arter, som jeg ikke kender navnene på. Og ja, vi så krokodiller, først en i vandet, så en mere i vandet - de lå ligeså stille inde ved bredden. Lidt længere fremme lå der 2 store krokodiller og nød morgensolen.... Det var en kæmpe oplevelse for os alle. Clara har tegnet en krokodille i sin tegnedagbog for i dag.... for hun var meget duperet af kanoturen.
Da vi var kommet i land, gik vi med guiden igennem junglen. Det blev en kort tur i yderområdet pga børnene. Det var flot, vi så skoven, søer, fugle, hjorte, næsehornenes efterladenskaber, men der var ellers intet spor af hverken tigre eller næsehorn. Måske er vi heldigere senere på turen....Dan og jeg savnede lidt information om dyre- og planteliv, men ungerne syntes det var en fantastisk tur. Vi sluttede af med et besøg på et elefantcenter, hvor man opdrætter elefanter. Elefanterne stod bag hegn med lænke, og vi var vist alle lidt skuffede over, at vi ikke kunne komme tæt på og evt. fodre/ae en babyelefant eller lign.
Efter en lille pause på hotellet gik vi ned til floden. Elefanter holder nemlig meget af at bade, sådan at huden ikke tørrer ud. Her fik vi alle en ordentlig en på opleveren.... Vi fik nemlig lov til at bade med elefanterne. Elefanten sprøjtede vand på os, mens vi sad på ryggen af den og tilsidst lagde den sig ned, så vi faldt i vandet. Clara mistede desværre lidt modet, så hun stod blot og kiggede på.
På vejen tilbage blev Magnus dårlig, han havde kastet op om morgenen, men vi troede, at det nok blot var træthed/spænding. Han blev svimmel og kastede nu op igen.... Hjemme på værelset fik vi noget vand i ham og så sov han et par timer. Han følte sig frisk nok til at tage med på jeepsafari om eftermiddagen, så vi besluttede at gøre et forsøg. Bortset fra lidt rumlemave og 2 små toiletbesøg i junglen udstyret med vådservietter, ja så klarede han turen med bravour. Det var faktisk en god tur, vi så hjorte, aber, en ørn, fugle .... men ingen næsehorn eller tigre!
Trætte efter en lang dag, fik vi serveret middag på hotellet.... lige inden børnene sover kunne vi høre naboens elefanter trutte i snablerne og en masse turmult, vi fo´r ud for at se hvad der skete .... der blev affyrret ´fyrværkeri i det fjeren..... Nu sover alle undtagen jeg, som jo skal skrive nyhedsbreve her til bloggen.Imorgen skal vi ..... fortsættelse følger.


 
1 kommentar: