5. november 2011

Kathmandu 5. november


Vi er trætte i dag og har nok i virkeligheden været trætte hele dagen.... Vi har fået rigtig mange oplevelser og fremmede indtryk de seneste dage og er nærmest fyldt helt op. Derfor var planen i dag at tage til en lille smuk og meget gammel kongeby - Bhaktapur - fra 700 tallet. Byen er stort set bygget af tegl og træ og har den bedst bevarede /restaurerede kongeplads (Durba Square). Kongepladsen var imponerende og især det detaljerede træskærerarbejde var smukt, men også det gamle kongebad, der var omkranset at en stor slage,var spændende at se. Selvom vi havde besluttet, at dagen skulle foregå i langsomt tempo, fik vi alligevel lavet en dårlig aftale med vores chauffør og fik alt alt for lidt tid i byen. Rundt i gaderne vaskede kvinderne tøj i baljer, der blev lavet kunsthåndværk og mange steder blev der tørret korn og linser i gaderne. Jeg bemærkede, at det overalt var kvinderne der arbejdede, mens de fleste mænd sad stille og småsnakkede eller spillede spil.... Byen er også kendt for sine pottemagere, og vi så, hvordan nogle børn hjalp med leret og lerkrukker, som stod til tørre, men pottemagere så vi ingen af.... øv øv. Byen skulle desuden være kendt for deres bøffelyoghurt - men det nåede vi heller ikke at finde på de 90 minutter vi havde til rådighed. Byen havde rigtig meget at byde på, og jeg indrømmer gerne, at jeg nok var lidt et surt løg, for jeg ville gerne have brugt en halv dag på dette skønne sted. Hvis vi får tid, vil jeg gerne tilbage hertil igen senere på turen.
Patan er den ældste buddhistiske by i verden og har ligesom Kathmandu og Bhaktapur også en smuk kongeplads. Vi brugte lidt tid på bare at sidde og kigge - for her foregik ikke så meget. Vi fotograferede lidt på pladsen og blev også selv fotogfraferet nogle gange. De nepalesiske børn legede med eleastikker og spurgte efter chokolade og mønter, men de fik istedet et smil :0) Da vi skulle derfra havde vi rigtig svært ved at finde ud af hvilken vej vi skulle gå - der er nemlig ingen vejnavne .... Først gik vi en vej, og vendte om - så gik vi en anden vej og stødte ind i et kæmpe lokalt marked. Her så vi store saltkrystaller, gurkemajerødder, ingefær,sirupklumper, masser af frugt og grønt, krydderier i lange baner og en masse ukendte ting. Her var også mange små butikker med de lækre stoffer og ikke mindst de smukke sarier.
Vi købte en klase minibananer og en stak tandoorier (flade brød) til 5 kr, og vi var alle meget interesserede i, hvordan de blev lavet på siderne indeni i en varm tønde.... de smagte superskønt. Vi gik tilbage til udgangspunktet og tog en ny vej, og mødte nogle der dirigerede os tilbage endnu engang. Så tog vi endnu en ny vej og gik længe...... Så tog vi en taxa hjem, og det var vist godt for vi var kommet meget langt væk hjemmefra :0)
Nu er vi trætte og sulten har meldt sig...


2 kommentarer:

  1. Hvor er det fantastisk, Gitte!! Sikke et eventyr I er på! :)

    SvarSlet
  2. Det lyder til, I får een på opleveren!!! Dejligt at følge med i jeres færden. Stort knus til alle.

    SvarSlet